اختتامیه جشنواره موسيقي فجر برگزار شد/ جشنواره ای که برکناری یک مدیر را به تعویق انداخت - مشرق نیوز

سي‌امين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر که از منظم ترین جشنواره های موسیقی برگزار شده بود شب گذشته یکم اسفندماه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و هنرمندان برجسته كشور و با معرفي نفرات برگزيده در تالار وحدت به كار خود پايان داد.

به گزارش مشرق سي‌امين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر را شاید بتوان به لحاظ نظم در برگزاری و هدفمندی در جهت کمک به ارتقاء سطح کیفی این هنر از جمله بهترین جشنواره های موسیقی برگزار شده دانست.این جشنواره را شاید بتوان یک نمره خوب در کارنامه ضعیف و پراشکال دوره مدیریت مرادخانی دانست.جشنواره ای که شاید موجب شد تا ضعف های عمده پیروز ارجمند هم  به عنوان مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد پوشانده شود و برکناری احتمالی او هم کمی به تعویق بیفتد.
این جشنواره شب گذشته یکم اسفندماه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و هنرمندان برجسته كشور و با معرفي نفرات برگزيده در تالار وحدت به كار خود پايان داد.
به گزارش ستاد خبري سي امين جشنواره بين المللي موسيقي فجر، مراسم اختتاميه اين دوره از جشنواره با حضور علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي مرادخاني معاون هنري وزير ارشاد، حسن رياحي دبير جشنواره، علي ترابي دبير اجرايي و هنرمندان برجسته كشورمان در تالار وحدت برگزار شد.

اختتامیه یکی از منظم ترین دوره های جشنواره موسيقي فجر
در ابتداي اين مراسم بعد از پخش سرود جمهوري اسلامي و تلاوتي از آيات قرآن مجيد و خوشامد گویی سید عباس سجادی به عنوان مجری برنامه، حسن رياحي گزارشي از روند برگزاري جشنواره سي‌ام ارائه کرد و گفت: مراسم اختتامیه سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، در شرایطی آغاز می‌شود که بیش از هر زمان دیگری هنرمندان و برجستگان موسیقی را در کنار خود می‌بیند. به همین مناسبت مایلم پیام مهمی را به برگزیدگان موسیقی امروز و سازندگان فردای فرهنگ و هنر ایران زمین بدهم. دوستان ارجمند شکوفه‌های نوپای شما بر شاخسار درخت کهنسال و تناوری روییده که ریشه ژرف و  در هم تنیده دارد.
وي افزود: نخستین و مهمترین ماموریت ما و شما شناسایی هویت افتخار آفرین این شجره است. شجره‌ای که زوایای پنهان و دل انگیز موسیقی ایرانی اعم از کلاسیک ایرانی، نواحی  و غيره فرا روی همه ما ترسیم خواهد کرد.
 دبیر سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر افزود: پذیرش درخواست ایجاد تسهیلات لازم برای مبادله هنرمندان موسیقی ایرانی با کشورهای دوست و همسایه و همچنین تقاضای تاسیس تشکیلاتی به نام کانون موسیقیدانان جوان که توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام گرفته، اتفاق بسیار خوشایندی است که من از همین‌جا تشکر ویژه‌ام را به آقای وزیر اعلام می‌کنم.

اختتامیه یکی از منظم ترین دوره های جشنواره موسيقي فجر

رياحي اين اتفاق را زمينه ساز ايجاد امکانات بیشتری برای تولیدات موسیقایی جوانان دانست و افزود: نکته حائز اهمیت اینکه در این مسیر همکاری نهادهایی چون وزارت ورزش و جوانان و بنیاد ملی نخبگان را داشته باشيم.
دبیر سی‌امین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در بخش پایانی صحبت‌های خود اضافه کرد: گروه‌هایی که امروز در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر در کنار عده زیادی از مسئولان، مدیران و هنرمندان نخبه این سرزمین معرفی می‌شوند، به همراه دیگر هنرمندان شرکت‌کننده، هنرمندان عزیز و جوانان ایران‌زمین هستند که همواره با آثار خود بهترین کارها را به ایرانیان ارائه دادند و من مراتب سپاس قلبی خود را از وزیر ارشاد و دیگر دوستانی که در برگزاری این جشنواره به ما کمک کردند، اعلام می‌کنم.
بعد از سخنراني رياحي، گروه موسيقي زاگرس به سرپرستي و خوانندگي ايرج رحمانپور به اجراي موسيقي فولكلور لرستان پرداخت.
بخش ديگري از مراسم اختتاميه سي‌امين جشنواره موسيقي فجر به تجليل از 4 هنرمند كشورمان اختصاص داشت. در اين بخش با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،  علي مرادخاني معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن رياحي دبیر جشنواره، حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی، داوود گنجه‌ای عضو هیات مدیره خانه موسیقی، مصطفی کمال پورتراب و هوشنگ کامکار از فخرالدين فخرالديني عكاس، مرجان قنبري مهر نوازنده ويلن، اردشير كامكار نوازنده كمانچه و محمدعلي بهمني ترانه سرا تجليل شد و نماهنگ‌هایی از زندگی این هنرمندان به نمایش در آمد.
همچنین در این مراسم حکم محمدعلی بهمنی برای ریاست شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی با امضای پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی قرائت و اهدا شد.

اختتامیه یکی از منظم ترین دوره های جشنواره موسيقي فجر
به گزارش ستاد خبري سي‌امين جشنواره موسيقي فجر، در ادامه اين مراسم علی مرادخانی، حكم حسن رياحي دبير سي و يكمين جشنواره موسيقي فجر را به او تقديم كرد و سپس علي جنتي وزير فرهنگ وارشاد اسلامي پشت تريبون قرار گرفت و گفت: موسیقی، زبانِ آفرینش و نشانِ عظمتِ آفریننده‌ای است که زیباست و زیبایی را دوست دارد و آن را به بنده‌اش هدیه داده است.
وزیر فرهنگ افزود: در طول دو سه دهه اخیر شاهد تحولات چشمگیر و بزرگی در عرصه موسیقی ایرانی هستیم و امروز وقتی به هنر موسیقی نگاه می‌کنیم پیشکسوتان برجسته‌ای را می بینیم که به زعم همه ما مایه افتخار، غرور و عزت هستند و نیروهای جوان و مستعدی که در این سال‌ها در محضر این اساتید توانسته‌اند آموزش ببینند و امروز به عنوان هنرمندانی برجسته و قابل توجه ایفای نقش می‌کنند.
وی گفت: کار هنرمندِ موسیقی، کاری بدیع است و گاه شنیدن یک اثر موسیقیایی چنان وجدآفرین و شگفت‌آور است که غم را به شادمانی، رذیلتی را به فضیلت تبدیل می‌کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حضورِ روحِ معنویتِ شرقی در ساختار موسیقی ایرانی، تبلور گونه‌های مختلف موسیقی اقوام و نواحی و گرایش به موسیقی مفهوم‌گرا، از دستاوردهای مهم در این دو سه دهه است.
جنتی با اشاره به قول سال گذشته رییس جمهور درباره احیای ارکسترهای سمفونیک و ملی افزود: در طول این یکسال برای احیای این دو ارکستر تلاش کردیم و بخش عمده‌ای از آن به مسایل مالی و اعتباری مرتبط بود و برای آن باید از سوی سازمان برنامه و بودجه و اعتباراتی در اختیارمان قرار می‌گرفت که تاکنون 40 درصد از آن اعتبارات را در اختیارمان گذاشته‌اند و بخش دیگر نیز مربوط به مسایل فنی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول داد تا پایان امسال ارکستر سمفونیک کارش را آغاز کند و ارکستر ملی نیز در دو سه ماهه ابتدایی سال آینده به اجرای برنامه‌هایش بپردازد.
جنتی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تاسیس کانون موسیقیدانان جوان حمایت می‌کند و برای تاسیس آن لازم است اساتید و پیشکسوتان و همین طور دولت حمایت و کمک‌های جدی داشته باشند زیرا این کانون عمدتا کانون مردمی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: متاسفانه برخی از گروه‌های سیاسی که با دولت تدبیر و امید مشکل دارند تلاش می‌کنند از احساسات مذهبی مردم سوءاستفاده کنند و با طرح مسایل تحریف شده و دروغ و جعلی احساسات مردم متدین را تحریک کنند.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استفاده از ادیبان و هنرمندان در این زمینه سعی کرده است قانون، شرع و موازین دینی را کاملا رعایت کند. همه آنچه به عنوان موسیقی امروزه به آن مجوز داده می‌شود، ابتدا اشعارش در شورای شعر و ترانه وزارت ارشاد بررسی می‌شود تا از نظر محتوا، مضمون و قافیه فاخر باشد و پس از آن نیز آهنگ و اجرای آن نیز بررسی و سپس به آن مجوز داده می‌شود.
وزیر فرهنگ دولت تدبیر و امید گفت: ما به رعایت موازین و قانون در حوزه موسیقی موظف هستیم ولی تسلیم برخی گروه‌های خود سر نمی‌شویم. زیرا اکثر این افراد عناصر نو رسیده‌ای هستند که اطلاعات ما نسبت به آنها در بسیاری از زمینه‌ها از جمله مذهب، هنر و موسیقی بیشتر است.
وی با اشاره به جنجال اخیر درباره تک خوانی زنان در جشنواره موسیقی فجر افزود: برخی از گروه‌ها به دورغ مردم متدین را بی‌جهت علیه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحریک می کنند.
جنتی ادامه داد: برخی مراجع عظام درباره موسیقی اظهار نظر کرده اند و ما نیز برای نظرات ایشان احترام قایل هستیم و دغدغه‌ها و نگرانی‌های دینی آنها را نیز درک می‌کنیم و می‌دانیم نظراتشان بر اساس احساسات دینی و وظیفه شرعی است بنابراین تمام تلاش خود برای رعایت موازین و قوانین در این حوزه را به کار می‌گیریم.
وی ادامه داد: یکی از موارد غنی موسیقیدانان ما اشعار بلند شاعران نامداری مثل مولانا، سعدی، حافظ و است و همین طور شاعران معاصر که ترانه‌های پرباری را می‌سراییند و مورد استفاده هنرمندان ما قرار می گیرد.
جنتی همچنین به رشد موسیقی پاپ اشاره کرد و افزود: جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، تنها یک جشنواره نیست، بلکه جریانی پویاست که موسیقی را در طول سال زنده نگه داشته و تداوم بخشیده است.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید اظهار کرد: جشنواره سی‌ام نسبت به دوره‌های پیشین رویکردها و بخش‌های متفاوتی دارد. به نظر من تلاش برای کشف و معرفی استعدادهای جوان، بارزترین وجه جشنواره حاضر بود که در دو بخش موسیقی کلاسیک و با عنوان استعدادهای درخشان و موسیقی سنتی با عنوان نسلی دیگر، تجلی یافت. البته استقبال و حضور پررنگ گروه‌های بین‌المللی نیز قابل توجه بود.
وی افزود: حضور پررنگ موسیقی نواحی نیز نشانه و نوید خوبی برای جشنواره بود و برگزاری کنسرت‌های مختلف در شهرستان‌ها نیز قابل توجه بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خطاب به علاقه‌مندان به موسیقی و هنرمندان جوان گفت: برقِ شوق و عشقِ بی‌پایان به هنر را در چشمان شما می‌بینم و آن را نشانه پاکی، صداقت و اراده شما برای پیشرفت در هنری می‌دانم که بدان دل بسته‌اید. دستان گرم شما را می‌فشارم و به برگزیدگان این دوره تبریک می‌گویم و از برگزارکنندگان جشنواره صمیمانه سپاسگزارم.

اختتامیه یکی از منظم ترین دوره های جشنواره موسيقي فجر
بعد از سخنراني وزير ارشاد، گروه موسيقي ياد به سرپرستي محمدرضا ابراهيمي و خوانندگي مجتبي عسگري كه در بخش نسلي ديگر جشنواره حضور داشتند، به اجرا پرداختند و سپس با حضور پيروز ارجمند مديركل دفتر موسيقي ارشاد، هوشنگ کامکار، شاهین فرهت و اردشیر کامکار جوايز بخش آهنگسازي اهدا شد.
در بخش آهنگسازي موسيقي ملي ايران هيات داوران متشكل از امیر بکان، علی اکبر قربانی، بهداد بابایی، اردشیر کامکار، شهرام توکلی، تنديس زرين جشنواره، لوح تقدير و 6 ميليون جايزه نقدي را به محمدرضا عموجوادی از چالوس براي ساخت قطعه «رزم رخش در سمنگان» به عنوان آهنگساز برگزيده اهدا كردند.
همچنين دراين بخش با اهداي لوح تقدير از کوروش متین براي ساخت قطعه «پيروزي» از تهران، کیوان علایی براي ساخت «کوارتت کمانچه» از مشهد، مسعود نجفی براي ساخت «هفت ضربی ابوعطا» از تهران و حسین سلیمانی براي ساخت «روزهای خوب» از تهران تقدير شد.
در بخش آهنگسازي موسيقي كلاسيك غير ايراني نيز هيات داوران متشكل از شاهین فرهت، هوشنگ کامکار، محمد سریر، امین هنرمند، محمدرضا تفضلی تنديس زرين، لوح تقدير و 6 ميليون جايزه نقدي را به صورت مشترك به هومن رَف رَف براي ساخت قطعه «سّر باستان» از تهران و محمدهادی عیان بُد براي ساخت قطعه «درخت ممنوعه» از اصفهان اهدا كردند.
همچنين با اهداي لوح تقدير از علی افشاری براي ساخت  قطعه «رباعی برای کوارتت» از تهران تقدير كردند.
در بخش پايان نامه‌ها تنديس زرين‌، لوح تقدير و 6 ميليون جايزه نقدي هيات داوران به صورت مشترك به امیرحسین جزء رمضانی براي ساخت «سمفونی شماره1» از تهران و مریم شریف‌زاده شیرازی براي ساخت قطعه «سمفونی شماره 1 (بودن)» از تهران تعلق گرفت.
در اين بخش همچنين با اهداي لوح تقدير از پیروزان کوهی حبیبی براي ساخت  قطعه «کاپریچیو برای ویولن و ارکستر» از تهران تقدير شد.
در ادامه مراسم اختتاميه سي‌امين جشنواره موسيقي فجر،با پخش نماهنگ پيامبر مهرباني ساخته پيروز ارجمند،  گلريز زربخش و کیمیا محمدی از هنرمندان شركت كننده در بخش استعدادهاي درخشان جشنواره به اجرا پرداختند.
بعد از اين اجرا نماهنگي از درگذشتگان موسيقي ايران در يكسال گذشته پخش و با حضور احمد مسجد جامعی و هیات داواران جوايز بخش رقابتي كلاسيك غيرايراني، ايراني و آواز جمعي اهدا شد.
در بخش كلاسيك ايراني هيات داوران متشكل از داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری، اردشیر کامکار، بهداد بابایی، مظفر شفیعی تنديس زرين، لوح تقدير و جايزه 12 ميليوني خود را به گروه همنوازان ایران به سرپرستي كاوه پيمان از شيراز به عنوان رتبه اول، لوح تقدير و جايزه 8 ميليوني را به  گروه دلشدگان مشهد به سرپرستي رامين ميلاني از مشهد به عنوان رتبه دوم، لوح تقدير و جايزه 5 ميليوني را به گروه سايه سار به سرپرستي حسين سليماني از تهران به عنوان رتبه سوم اهدا كردند.
در بخش آواز جمعي نيز هيات داوران متشكل از مهدی شمس نیکنام، نسرین ناصحی، حمید عسگری، میلاد عمرانلو، رازمیک اوحانیان تنديس زرين، لوح تقدير و جايزه 12 ميليوني را گروه  آوای ماهان به سرپرستي نیما فاتحی از تهران به عنوان رتبه اول، لوح تقدير و جايزه 8 ميليوني را به آنسامبل سازی و آوازی همگام به سرپرستي فرزین عابدینی از تهران به عنوان رتبه دوم، لوح تقدير و جايزه 5 ميليوني را به صورت مشترك به گروه  کُر آداک به سرپرستي ابوذر اسماعیلی ثالث از گرگان و گروه آوازی پاسارگاد به سرپرستي حامد فقیهی از شيراز اهدا كردند.
در بخش موسيقي كلاسيك غير ايراني نيز هيات داوران متشكل از گاگیک بابایان، جاوید مجلسی، سیاوش ظهیرالدینی، اکبر محمدی، منوچهر صهبایی تنديس زرين ، لوح تقدير و جايزه 12 ميليوني را به ارکستر پاسارگاد به سرپرستي امین غفاری و رهبري مهدی پناهی از تهران به عنوان رتبه اول، لوح تقدير و جايزه 8 ميليوني را به ارکستر مجلسی رسا به سرپرستي  مظفر نبیلی از كرج به عنوان رتبه دوم، لوح تقدير و جايزه 5 ميليوني را گروه هرمس به سرپرستي مهسا قربانی از تهران به عنوان رتبه سوم اهدا كردند.
مراسم اختتاميه سي امين جشنواره بين المللي موسيقي فجر با اجراي گروه موسيقي دنگ‌شو به كار خود پايان داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس